Fotografie. Kunst. Muurschilderingen.
Vragen? info@irisvanvalkenhoef.nl of bel 06-24884123

Fotografiecursus

FOTOGRAFIECURSUS

Wil je geïnspireerd worden door samen op pad te gaan? Wil je leren door te doen?

Deze fotografiecursus is iets voor jou!

Deze fotografiecursus in Nijmegen heeft een fijne balans tussen techniek en creativiteit. Al doende leer je technische vaardigheden en ga je de wereld met een fotografische blik bekijken. Het is fantastisch als je eenmaal het inzicht hebt hoe je een supermooie foto kunt maken!

onderwerpen

Onderwerpen

Iedere week fotografeer je op een andere locatie, met andere opdrachten. Na tien weken heb je veel geleerd. Verschillende onderwerpen en omstandigheden dagen je uit om de techniek onder de knie te krijgen.

selecteren, bespreken en exposeren

Selecteren, bespreken & exposeren

De opdrachten prikkelen je fantasie. Liefde voor schoonheid en licht, of de kleuren van de schemering en de nacht. Je gaat het allemaal ontdekken. Kunstbeschouwing en associatieoefeningen zijn een onderdeel van het programma. Tijdens een kopje koffie bespreken we bijvoorbeeld hoe je een compositie kunt gebruiken om je foto te versterken. Je leert hoe je een selectie maakt. Tot slot wordt er een gezamenlijke feestelijke expositie gehouden!

samen

Samen

Door wekelijks met een groepje aan de slag te gaan blijf je gemotiveerd en geïnspireerd. Je leert van elkaar, omdat iedereen op een andere manier kijkt.

waarmee

Waarmee

Je kunt een digitale spiegelreflexcamera of een systeemcamera gebruiken waarbij je de instellingen kunt aanpassen

locatie Nijmegen

Locatie

Nijmegen ligt tussen prachtige natuurgebieden. We gaan op avontuur naar het bos in Berg en Dal. We vangen de zonsondergang in de uiterwaarden van de Ooijpolder. In de stad zijn bijzondere gebouwen en mensen te fotograferen. Malden, Heumensoord of Lent is ook een optie.

Iedere week krijg je van te voren een bericht per email met de locatie van de week. We spreken af in gezellige koffietentjes dichtbij de locaties.

betalen

Kosten & inschrijven

10 weken aan de slag met fotograferen op vrijdag van 10.00 tot 12.00. Kosten: €175,00.

Wil je eerst een proefles? Ga dan mee met een fotografiewandeling!

Deze foto’s zijn gemaakt door cursisten: Susan, Cissie en Mieke.

Reacties van cursisten

  • “Ik vind het erg leuk hoe je mij uit de comfortzone haalde en allerlei creatieve dingen liet ontdekken. Ook erg leuk om steeds op locatie af te spreken. Samen naar de World Press Foto vond ik ook super. Kortom heel veel van jou geleerd Iris: groot compliment!”
    Miloushka
  • Ik vond de fotoshoot voor de band Jonesy heel erg leuk, ook omdat er iets mee gedaan wordt (website).”
    Mieke
  • “Spontaan. Blij zijn met alle creaties. Iedereen het gevoel geven dat ze bijzonder zijn.“
    Cissie