Fotografie. Kunst. Muurschilderingen.
Vragen? info@irisvanvalkenhoef.nl of bel 06-24884123

Zen Fotografie

Workshop Zen Fotografie

kunstbeschouwing oosterse inkttekeningen

Kunstbeschouwing Oosterse inkt tekeningen

Heb je wel eens Japanse inkttekeningen bekeken? Ze zijn minimalistisch en op een bijzondere manier in balans. We kijken naar vlakverdelingen en andere beeldende aspecten die Oosterse meesters in kunstwerken toe pasten. Dit ter inspiratie voor de foto’s die je straks gaat maken.

lichaamsoefeningen en geleide meditatie

Lichaamsoefeningen en een geleide meditatie

Saartje van www.zijnenschijn.nl  zal je met lichaamsoefeningen en een geleide meditatie meenemen naar de stilte in jezelf en je helpen te openen voor een groter bewustzijn. Hierdoor kom je in een open staat van zijn van waaruit je kan gaan fotograferen.

fotograferen in natuurtuin

Fotograferen in de natuurtuin Nijmegen

Vanuit deze meditatieve staat ga je de natuurtuin in en laat je je leiden door jouw bewustzijn. Welke boodschappen kan je hieruit gaan lezen? Op weg, vol verwondering van wat zich aan je zal laten zien, fotograferen we in het hier en nu, aanwezig met alles wat er is. Je camera laat je focussen op dàt wat voor jou belangrijk is.

 

natuur als metafoor

De natuur als metafoor

De natuur is een zachte omgeving die, als je er voor open staat, prachtige metaforen geeft. Laat je leiden door je gevoel, en dat waar je oog op valt. Er is alleen jij en de natuur.

De natuur geeft je tips in de vorm van metaforen. Op een dag wilde ik bramenblaadjes plukken voor mijn wandelende takken. De bramentwijg gaf niet mee. Ik rukte en trok en raakte gefrustreerd. Tot ik me ineens realiseerde dat deze bramentwijg symbool stond voor een relatie tot een persoon. Ik besefte dat ik het met rust moest laten.

authentiek proces

Authentiek proces

Iedereen kijkt en denkt op zijn eigen manier. Misschien krijg je tijdens de meditatie een gevoel of verschijnt er een beeld op je netvlies waar mee je wilt gaan fotograferen. Misschien zie je opeens iets tijdens de wandeling. Laat je je leiden door wat in je leeft of door wat de wereld je geeft? Het proces en de beelden geven je inzicht in wie je bent en waar je staat. Er is geen goed of fout.

betalen

Wat brengt deze workshop je:

  • Kunstbeschouwing van Oosterse teken- en schilderkunst
  • Heerlijke ontspannende meditatie en lichaamsoefeningen door een ervaren Sensitherapeute.
  • Een mindfull wandeling in een natuurtuin, waarbij je onbevangen kunt fotograferen.
  • Een verse biologische smakelijke lunch.
  • Tips en begeleiding voor het selecteren van de foto’s.
  • Een online platform waarop de foto’s gedeeld kunnen worden.
  • Een prachtige serie zelf gemaakte foto’s waar je ten alle tijden naar kunt kijken en die je kunnen helpen je weer te verbinden met die staat van zijn.

Zondag 10 februari 2019 van 10.00 tot 15.00, de locatie volgt nog.

€150,00 p.p.